Zeilvereniging Neptunus

Zeilvereniging Neptunus bestaat sinds 1953 en valt als zelfstandige vereniging, evenals haar zusterverenigingen Roeivereniging Neptunus en Motorbootvereniging Abel Tasman, onder de vlag van Koninklijke Zeil & Roei Vereniging Neptunus (organisator van de Pinksterfeesten). Zeilvereniging Neptunus is een actieve en gezellige vereniging die geheel drijft op vrijwilligers. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers, nu en in het verleden, hebben wij een prachtige jachthaveninstallatie, goede voorzieningen en een gezellig en mooi clubhuis. De huidige jachthaven werd op 8 mei 1998 geopend en op 11 mei 2001 kwam daar het clubhuis bij. Het bestuur van de vereniging bestaat uit een vijftal bestuursleden. Daarnaast zijn er commissies met elk een eigen specialiteit: bar, technisch, toertocht en evenementen. Betrokkenheid en inzet zijn belangrijke steunpilaren van onze vereniging. Van ligplaatshouders wordt verwacht dat zij jaarlijks een aantal uren werkzaamheden voor de vereniging verrichten. Deze werkzaamheden kunnen bestaan uit: onderhoud aan de jachthaveninstallatie, fungeren als begeleidingsschip bij wedstrijden of het bemannen van het clubhuis. Het is ook mogelijk deze uren af te kopen met een voor dat jaar vastgesteld bedrag.

In de zomer worden er door onze wedstrijdcommissie diverse wedstrijden in ons vaargebied de Eems en de Dollard georganiseerd en met Hemelvaart en in het najaar is er een toertocht.

 

CLUBHUIS

Sinds 11 mei 2001 is de vereniging in het bezit van een drijvend clubhuis.
Clubhuis “Waypoint” is gekoppeld aan de jachthaven en hierin bevinden zich o.a. ook de sanitaire voorzieningen voor onze leden en gasten.